Libapizza – enkelt och gott!
Så kallad Libapizza gör man på libanesiskt bröd, allmänt kallat Libabröd. Går även bra med stort pita- eller tortillabröd, som ofta är lättare att hitta.
1 portion
- 1 Libabröd
- 3-4 msk tomatsås – recept finns HÄR
- 50 gr strimlad skinka
- 0,5 dl riven ost
- 1/2 skivad lök
- 1/2 burk skivade champinjoner eller 2-3 färska champinjoner
- oregano och ev salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg libabrödet på en plåt, bred ut tomatsås och lägg på skinka, champinjoner och ost. Strö över oregano. Grädda i ugn ca 10 minuter.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P om man använder max 10%-ig ost.
Points: 8 P om man använder max 10%-ig ost.
Personliga Points: 8 PP om man använder max 12%-ig ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 4 487 times, 2 visit(s) today