Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med spenat och soltorkade tomater

skriv ut
4 portioner
  • 500 kyckling
  • ca 300 gr bladspenat
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 25 gr soltorkade tomater
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • salt och vitpeppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet, ställ åt sidan. Pressa vitlöken och fräs i resten av fettet, tills den är mjuk. Häll i vinet och låt koka ihop lite. Tillsätt bladspenaten och lite av matlagningsgrädden. Finhacka tomaterna, ha ner dem i grytan och häll  tillbaka kycklingen. Låt koka ihop och tillsätt resten av matlagningsgrädden. Låt koka upp till en lagom krämig konsistent. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er viktväktare:

Points: 16 P för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- och rapsolja samt matlagningsvin. Lägg till P för pasta.

Personliga Points: 18-26 PP för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- och rapsolja samt matlagningsvin. Lägg till PP för pasta.

MittWW: Blå 17, grön 22 för hela satsen, om man tar 4%-ig matlagningsgrädde, 1 msk smör- och rapsolja samt matlagningsvin. Lägg till SP för pasta.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 38 times, 1 visit(s) today