Pasta med smakrik lövbiffssås
4 portioner
- ca 600 gr lövbiff
- 1 gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- salt
Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Dela löken på hälften, dela varje halva igen och strimla tunt. Pressa vitlöksklyftorna.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna, ha i lök och vitlök. Fräs tills löken är mjuk och glansig, lägg åt sidan. Öka värmen på stekpannan och ha i köttet. Fräs snabbt under omrörning tills köttet börjar få färg, ca 1-2 minuter. Häll tillbaka löken och tillsätt kryddorna samt matlagningsgrädden.
Blanda om, dra ner värmen och låt småkoka 5-10 minuter. Koka pasta under tiden och ha sedan i lite av pastavattnet i grytan till valfri konsistens. Smaka av med salt.
Servera med pastan.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Points: 27 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se