Potatispanna med ägg
Snabb och enkel lunch för en person, med potatis från gårdagens middag.
1 portion
- 150 g potatis, kokt
- 1/2 röd lök, hackad
- 1 ägg
- 1 msk persilja
- matfett att steka i
- salt & peppar
Gör så här:
Smält lite matfett i en teflonpanna och täck botten med skivad, kokt potatis. Låt potatisen bli varm och få lite färg. Skala och hacka den röda löken och strö den över potatisen. Knäck ägget och häll ner i pannan bredvid potatisen och löken. När ägget stelnat strö över persilja och lägg upp på fat.
Servera gärna med rödbetor och en knäckemacka.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 1 P om man använder 1 tsk smör- och rapsolja till stekningen. Lägg till P för ev tillbehör.
Points: 4 P om man använder 1 tsk smör- och rapsolja till stekningen. Lägg till P för ev tillbehör.
Recept och bild – Svensk Potatis
Visited 59 times, 1 visit(s) today