Köttgryta med ris
8 portioner
- 800 gr fransyska eller liknande
- 2 burkar hela champinjoner
- 1 zucchini
- 2 paprikor
- 2 stora morötter
- 2 lökar
- 2 msk majsstärkelse
- 1 msk smör- och rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 buljongtärningar, kött eller kalv
- ½ liter vatten
- Salt
- Vitpeppar
Gör så här:
Tärna köttet och bryn det snabbt i smör- och rapsoljan. Häll champinjonerna i grytan, spara vätskan och ställ åt sidan. Hacka löken grovt, skär morötterna i skivor och häll även detta i grytan. Låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningarna, hälften av champinjonspadet och tomatpuré. Koka upp, dra ner värmen och låt puttra tills köttet är mjukt. Tärna under tiden zucchini och paprika och häll ner i grytan. Krydda efter smak och låt allt koka ihop. Blanda majsstärkelse med resten av champinjonspadet och red av grytan. Koka 3-4 minuter.
Servera med ris.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P för hela grytan, lägg till P för riset.
Points: 28 P för hela grytan, lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 9 – Mars och semmeldagen
Pingback: Matsedel v 9 – mars - Fdensammamamman