Du i Fokus
Mat & Dryck

Ostfylld filé

skriv ut
4 portioner
  • 800 gr valfri filé
  • salt
  • peppar
  • 125 gr chevréost
  • 1 msk smör och rapsolja
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Putsa filén, massera in salt och peppar. Bryn den snabbt i smöret i stekpanna tills hela filén har en fin stekyta.

Ta upp den ur stekpannan och lägg den på ett fast underlag. Gör skåror med en vass kniv på ovansidan av filen. Fyll hålen med osten, tryck ner den ordentligt den smiter ändå upp i ugnen. Lägg tillbaka filén i stekpannan och ställ in den i ugnen. Stick ner stektermometer och tillaga som du vill ha den, tex ca 60 grader för rosa insida.

Servera gärna med en potatiskaka, gratäng eller annan form av potatis.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 22 P för hela filén om man använder nötkött eller fläskfilé. Ta en annan ost för lägre P. Lägg till P för eventuella tillbehör.

Points: 45 P för hela filén om man använder nötkött (rostbiff), 41 PP om man använder fläskkött (fläskfilé). Ta en annan ost om du vill ha lägre P. Lägg till P för eventuella tillbehör.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 132 times, 1 visit(s) today