Kycklingfilé med sötpotatismos
4 Portioner
- 600 gr kycklingfilé
- 2 tsk flytande margarin
Mos
- 800 gr sötpotatis
- 1 schalottenlök
- 1 tsk rapsolja
- 1 bit ingefära, ca 1-2 cm
- 1 vitlöksklyfta
- 1 apelsin
- 1 hönsbuljongtärning
- 3-4 dl vatten
Gör så här:
Skala och tärna sötpotatisen.
Skala och skiva lök och fräs i olja i en stor gryta. Riv ner ingefära och pressa i vitlök.
Tillsätt sötpotatisen, pressad apelsin, buljongtärning och vatten. Koka upp och koka tills potatisen är mjuk. Häll av vätskan, men spara den. Pressa sötpotatisen och späd med vätskan till lagom konsistens.
Stek kycklingen i margarinet, salta och peppra. Servera med sötpotatismoset och grönsaker.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 2 P för all kyckling, 2 P för allt mos.
Points: 2 P för all kyckling, 19 P för allt mos.
Recept – Viktväktarna, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 42 times, 1 visit(s) today