Grillspett med stora räkor och sparris
4 portioner
- 8 grillspett i metall eller trä
- 800 g vannameiräkor
- 5 dl grillolja eller färdig marinad av favoritsmaken
- Cocktailtomater
- Sparris
- Lök
Gör så här:
Häll grilloljan i en plastpåse, lägg i räkorna, knyt ihop och knåda alltsammans försiktigt så oljan omsluter varje räka. Ställ åt sidan. Detta ska göras minst 1-2 timmar i förväg för att räkorna ska hinna ta smak.
Förväll sparrisen genom att koka upp den i saltat vatten lite snabbt. Låt den svalna och skär i lagom stora bitar.
Om du använder träspett så läggs dessa i vatten i 15 minuter. Tänd grillen alternativt sätt på ugnen på 200 grader.
Torka bort så mycket som möjligt av marinaden, annars börjar räkorna brinna om du grillar dem. Skär löken i klyftor och fördela sedan räkor, tomater, sparris och lök jämt över grillspetten. Grilla 2-3 minuter på varje sida eller 10 minuter i ugn.
Servera spetten tillsammans med en sallad, bröd och en god sås.
Smaklig måltid!
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 0 P för spetten, då marinaden inte räknas enligt Viktväktarna
Points: 0 P för spetten då marinaden inte räknas enligt Viktväktarna
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se