Afrikansk gryta
4 portioner
- 500 gr nötkött (tex innanlår)
- 1 hackad lök
- 3-4 hackade vitlöksklyftor
- 4 dl passerade tomat
- 4 dl vatten
- 2 msk majsstärkelse
- salt
- peppar
Marinad:
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm kajennpeppar
- 1 tsk oregano
- 1 msk curry
- 2 msk kinesisk soja
Gör så här:
Skär köttet i strimlor och löken i tunna skivor. Blanda kött, lök och vitlök i en skål.
Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet. Blanda kött och marinad och låt marinera ca 1 timme.
Koka upp de passerade tomaterna och 3 dl vatten, lägg ner kött och lök. Låt koka 5-6 minuter, eller tills köttet är mjukt. Blanda majsstärkelsen med det resterande vattnet och rör ner i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris, grönsaker och gärna mango chutney.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 3 P för hela grytan, lägg till P för ris och andra tillbehör.
Points: 11 P för hela grytan, lägg till P för ris och andra tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 462 times, 1 visit(s) today