Du i Fokus
BöckerHälsa & MotionMat & Dryck

Lättlagat, supergott och fullt av nyttigheter!

skriv ut
Supermat för familjen är en fortsättning av Jamie Olivers förra bok Supermat. Han tar helt enkelt med sig sin sunda matfilosofi hem till familjens kök. Där gör han det enkelt för oss alla att laga god mat som dessutom gör gott. Det är helt enkelt lättlagat, supergott och fullt av nyttigheter.

I boken finns recept på såväl snabblagade rätter när tiden är knapp, som mer tidskrävande måltider. Köttbullarna förvandlas till superfood med hjälp av proteinrika cannellinibönor och fiberrika havregryn. Är man sugen på chicken nuggets kan man laga de godaste alldeles själv och de går dessutom att göra i förväg och förvara i frysen. Har du svårt att äta på morgnarna finns förslag på välbalanserade smoothies som lätt slinker ner. Här är många “gamla” rätter som enkelt får en lite nyttigare touch.

Boken är lätt att orientera sig i och indelad i kapitlen Frukost, Snabbfixat, Nyttiga klassiker, Sallader, Curryrätter & grytor, Ugnsbakat, Pasta & risotto, Soppor och Smarta genvägar. Till alla recept finns en tydlig faktaruta med näringsinformation och vill man lära sig mer finns ett intressant kapitel mot slutet av boken, fullpackat med goda råd om allt från tarmhälsa och vätskebalans, till hur man tacklar kinkiga familjemedlemmar och handlar smart.

Jamie Oliver är ett fenomen i matvärlden. Han är en av världens mest älskade tv-personligheter och har haft enorma framgångar med tv-program som bla Den nakna kocken, Jamies kök, Jamies school dinner och senast Middag på 30 minuter. Jamie Oliver har inspirerat massor av människor att ägna mer tid åt matlagning – och även att börja odla sina egen mat! Hans kokböcker har blivit översatta till fler än 100 språk och Middag på 30 minuter (2012) blev den första miljonsäljande kokboken i Storbritannien.

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, bild – Pressbild

Visited 34 times, 1 visit(s) today