Du i Fokus
Mat & Dryck

Gratinerade saffransräkor

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr purjolök, strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 röd paprika, hackad
  • 1 kuvert saffran
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 300 gr räkor
  • 4 ägg
  • 500 gr keso
  • salt och peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Fräs lök, paprika, chili och stött saffran i smör och rapsoljan några minuter. Ta av från värmen och rör ner räkorna.

Rör ihop ägg, keso, salt och peppar och blanda ner i räkorna.

Häll blandningen i en ugnssäker form och grädda i nedre delen av ungen ca 30 minuter eller tills lådan fått fin färg.

Servera gärna med ris och en sallad.

För er Viktväktare:

Points: 4 P för hela gratängen, om man använder Super Mini Keso 0,2%. Fungerar bra att äta som det är med en sallad, lägg annars till P för kolhydrater som tex ris.

Personliga Points: 4-22 PP för hela gratängen, om man använder Mini Keso 0,2%. Fungerar bra att äta som det är med en sallad, lägg annars till SP för kolhydrater tex ris.

MittWW: Grön 6, Blå 3, Lila 2 per portion om man använder Mini Keso. Fungerar bra att äta som det är med en sallad, lägg annars till SP för kolhydrater tex ris.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 92 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Gratinerade saffransräkor

Kommentarer är stängda.