Du i Fokus
Dryck

Remedy Spiced med anor från förbudstiden lanseras i Sverige

skriv ut

Remedy Spiced såg dagens ljus redan 1922 och fascinerade gästerna på hemliga tillställningar under den rådande förbudstiden. Nästan 100 år senare lanserar nu Live Brands Factory AB denna anrika dryck i Sverige.

Från 1920 till 1933 var det totalförbjudet i hela USA att producera, transportera och sälja alkohol. Denna tid präglades hårt av förbudet och allt vad det innebar för samhället i stort, då det samtidigt rådde en galopperande högkonjunktur och optimism i landet. Rikedomarna flödade och med gott om pengar i plånboken så ville folket festa som aldrig förr. Det är här historien om Remedy Spiced tar sin början, för självklart hittade man på kreativa lösningar för att få tag på alkohol.

Apotek och andra butiker som sålde läkemedel var ett kryphål, eftersom de fick sälja olika sorters sprit på recept. Detta ledde givetvis till en helt ny affärsmodell med alkohol som införskaffades från dessa inrättningar för att säljas vidare till svartklubbar och andra illegala etablissemang, där de dekadenta festligheterna förekom i det fördolda. Då festfixarna och krögarna i regel fick servera vad de kunde få tag på så experimenterade man ofta med att blanda olika spritsorter för att få fram så goda smaker som möjligt.

Tillverkad med karibisk rom från Trinidad och Tobago, Barbados och Dominikanska republiken såg därmed Remedy Spiced dagens ljus 1922 och fascinerade gästerna på dåtidens hemliga klubbar och fester. En doft full av karaktär, med en behaglig sötma. Vanilj, apelsinskal, kanel och peppar kombineras för att bilda en raffinerad, unik smak. Idag, nästan 100 år senare, har vi återupptäckt fascinationen med denna dryck så att Remedy Spiced nu återuppstått. Paketerad i en vacker flaska med inspiration från 1920-talets medicinflaskor och med en attraktiv prislapp kan du från och med idag införskaffa denna historiska dryck på Systembolaget, helt lagligt dessutom.

En gång förbjuden, nu pånyttfödd!

Remedy Spiced
Artnr: 84053
Pris: 339 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 8 times, 1 visit(s) today