Du i Fokus
Jikitas på Äventyr

Capannone öppnar vinbar – Capannone Bottega

skriv ut

Capannone på Roslagsgatan är en välkänd restaurang med klassiska Italienska rätter. Förra veckan kompletterades restaurangen med en mysig vinbar. När Capannone Bottega öppnade sina dörrar stod gästerna bokstavligen i kö för att komma in.

Capannone är en elegant italiensk restaurang på Roslagsgatan i hjärtat av Vasastan. En trappa ner erbjuds en härlig atmosfär i den inbjudande baren i restaurangens hjärta. De stora fönsterna i taket bidrar till ett behagligt ljusinsläpp och här finns olika små “rum” att sitta i för små eller stora sällskap.

Med inspiration från Little Italy i New York erbjuds färsk hemmagjord pasta, friterade skaldjur och grillad fisk. Till dessert bjuds klassiska efterrätter som tiramisu och cannoli. En bra har man alltid haft med goda drinkar, nu kompletteras detta med en helt ny vinbar. Här kan man botanisera bland en mängd viner samt olika delikatesser och smaker från Italien till humana priser.

När vinbaren invigdes förra veckan stod gästerna på kö för att vara först att smaka både dryck och mat. Här bjöd ägaren Sacha Smederevac och hans medarbetare på delikatesser från Medelhavet med tillhörande drycker och dj Martin Blix bjöd på Italo disco med italienska slagdängor. Vinerna som serveras på restaurangen och i Bottegan är alla handplockade från olika italienska vingårdar. Urvalet av råvaror som serveras kommer från leverantörer och producenter som Capannone samarbetat med i över 30 år.

Bilder från invigningen:

Invigningen arrangerades av Erwik Communcation.

Text, bild och film – Jikitas

Visited 41 times, 1 visit(s) today