Du i Fokus
Mat & Dryck

Lättlagad Gazpacho

skriv ut
4 portioner
  • 1 kg tomater
  • 1 stor rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 buljongtärning (umami el grönsaker)
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 1/2 dl iskallt vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1-3 tsk salt
  • peppar
Gör så här:

Lös buljongtärningen i det heta vattnet. När den är helt upplöst tillsätts det iskalla vattnet, blanda om och ställ åt sidan.

Skala och dela löken i kvartar. Skär chili och paprika i mindre bitar. Mixa (helst i matberedare eller blender) lök, vitlök, chili och paprika till en slät “smet” och häll över i en stor skål. Dela gurkan i mindre bitar, mixa och häll över i skålen. Skär tomaterna i mindre bitar och mixa i omgångar tills alla är finfördelade och häll över även dessa i skålen. Tillsätt buljong och balsamvinäger, smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen ca 1 timme.

Servera gärna med ett gott bröd.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 2 P för hela satsen

Points: 2 P för hela satsen



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 185 times, 1 visit(s) today