Kyckling med paprika och chili
4 portioner
- 600 gr kyckling
- 2 paprikor
- 1 stor chilifrukt
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1-2 msk olivolja
- 1 buljongtärning – kyckling
- 1/2 dl hett vatten
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen, tärna paprikan och finhacka chilifrukten.
Fräs kycklingen i hälften av fettet. När kycklingen börjar få stekyta ställs den åt sidan. Fräs chilin och paprika i resten av fettet, 1-2 minuter. Häll tillbaka kycklingen.
Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner i stekpannan, tillsammans med matlagningsgrädden. Blanda om och låt puttra ihop till en lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): P för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.
Points: 6 P för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 44 times, 1 visit(s) today