Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med paprika och chili

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 2 paprikor
  • 1 stor chilifrukt
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 buljongtärning – kyckling
  • 1/2 dl hett vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen, tärna paprikan och finhacka chilifrukten.

Fräs kycklingen i hälften av fettet. När kycklingen börjar få stekyta ställs den åt sidan. Fräs chilin och paprika i resten av fettet, 1-2 minuter. Häll tillbaka kycklingen.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll ner i stekpannan, tillsammans med matlagningsgrädden. Blanda om och låt puttra ihop till en lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 6 P för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.

Personliga Points: 6-9 PP för hela pannan, om man använder 1 msk olja och 2 msk fond.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 26 times, 1 visit(s) today