Skinka- och svampsås med ärtor
4 portioner
- 250 gr färska champinjoner
- 250 gr rökt skinka
- 200 gr ärtor
- 1-2 msk smör & rapsolja
- 5 dl grädde
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken. Dela champinjonerna och skiva dem tunt. Strimla skinkan. Pressa vitlöken.
Hetta upp en panna. Ha i svampen, fräs den tills den börjar “gnissla”. Tillsätt fett, lök, vitlök och skinka. Fräs alltsammans tills löken är mjuk och allt fått färg. Häll på grädden och tillsätt ärtorna, låt koka ihop tills ärtorna börjar bli mjuka. smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 21 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pasta.
Points: 21 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 237 times, 1 visit(s) today