Svalkande hallontårta

skriv ut
ca 8 portioner

(springform 24 cm)

  • 1 paket (500 gr) Grekisk Yoghurt
  • 2 tsk strösocker
  • 400 gr tinade hallon
  • Blandade bär till dekoration
Gör så här:

Mixa ihop yoghurt, hallon och strösocker till en jämn smet. Häll över smeten i en springform, jämna till ytan och ställ i frysen. Frys över natten eller minst 6-7 timmar. Ta ut en god stund innan servering, minst 30 minuter. Lägg över på ett fint fat och garnera med bär.

Servera som den är och/eller med en klick grädde.

 

För er Viktväktare: 0 SP Flex för hela tårtan om man använder sötströ istället för strösocker och Äkta Grekisk Yoghurt 0% fett från Larsa (finns på willys, hemköp och tempo)

 

Recept – Martin Jikita & Marlene Rindå Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita