Purjo- och lövbiffsgryta

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 400 gr lövbiff
  • 20 cm purjolök
  • 2 paprikor
  • 300 gr färska champinjoner
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 1 ½ msk senap
  • 2 msk soja
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Strimla köttet. Strimla paprikan, skiva svampen och purjon. Bryn köttet i margarinet. Tillsätt purjo, paprika svamp och pressad vitlök. Låt fräsa tillsammans någon minut.

Blanda ut majsstärkelsen i mjölken och häll den och buljongen i kastrullen/stekpannan, rör om och låt småputtra på medelvärme ca 5 minuter. Späd med lite vatten om du tycker grytan blir för tjock. Smaka av med senap, soja, salt och peppar.

Servera med ris och en sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 4 SP per portion om man använder lättmjölk. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå