Pasta med lövbiff och rostade grönsaker

skriv ut
5 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 2 tsk olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine

 

Tomatsås

  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl hackad färsk basilika
  • salt & peppar

 

Gör så här:

Börja med tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken fint och fräs en stund i oljan. Tillsätt cocktailtomaterna och låt puttra tills det tjocknar Smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan. Ställ åt sidan.

Under tiden såsen kokar skär zucchini och aubergine i skivor och rosta hastigt i stekpanna. Skär lövbiffen i 2 cm bred strimlor och stek den lite snabbt i olja, krydda med salt och svartpeppar.

Strimla de rostade grönsakerna och blanda ner i lövbiffen och tillsätt tomatsåsen. Blanda allt väl.

Servera med pasta och ev parmesan.

 

Obs! Smakar lika bra även utan lövbiffen och man vill ha den vegetarisk.

 

För er Viktväktare: 3 SP per portion, lägg till SP för pasta och parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita