New Orleans Rub
Ingredienser till 8-12 kycklingben:
- 8-12 kycklingben
- 1 1/2 msk paprikapulver
- 1 msk salt
- 1/2 msk grovmalen svartpeppar
- 1/2 msk vitlökspulver
- 1/2 msk torkad oregano
- 1/2 msk torkad timjan
- 1/2 tsk malen cayennepeppar
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till New Orleans rub och krydda kycklingbenen ordentligt med det, även under skinnet om det går. Grilla kycklingen tills köttet släpper från benet (eller i ugnen på 225 grader, vänd benen så att det steks på båda sidorna).
Om du vill få en extra smak på det hela så kan du avsluta med att pensla kycklingbenen de sista 10 minuterna med någon god barbequesås, oftast behövs det göras i flera omgångar. Självklart kan du använda rubben till annat kött också, tex kycklingfilé, fläskfilé mm.
För er viktväktare:
Points: 1 kycklingben utan skinn är 0 P, med skinn 8 P per styck
Personliga Points: 1 kycklingben utan skinn är 0-4, med skinn 8 PP per styck
Mitt WW: 1 kycklingben utan skinn är 2 Sp, med skinn 3 SP i alla färger
Recept och bild – Nadjaskitchen