Lax med citron och broccoli
4 Portioner
- 500 gr lax
- 1 broccolibukett
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2-3 msk hackad färsk basilika
- zest från 1 citron
- saften från 1/2 citron
- 1 buljongtärning fisk
- 1 dl hett vatten
- 1 rödlök
- 1 msk olja
Gör så här:
Hacka löken. Ansa och skär broccolin i bitar. Fräs löken i oljan tills den är mjuk.
Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll grädden och buljongen över löken, tillsätt zest och citronsaft. Blanda om och när det kokar upp igen är det dags att ha i broccolin.
Strimla laxen och häll ner den i såsen. Koka tills broccolin är mjuk men fortfarande har tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt basilikan precis innan servering.
Servera med kokt pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta
Points: 16 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se