Lasagne med quorn och keso

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g quorn färs
  • 1-2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 burkar hela plommontomater
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 smulad grönsaksbuljongtärning
  • 500 g keso (cottage cheese)
  • 1 msk torkad basilika
  • 6 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlök och stek i olja tills de blir mjuka. Tillsätt färsen, låt steka 2-3 minuter. Häll i tomaterna, buljongen och basilika. Låt det koka ihop ca 25 minuter. Ju längre det får koka, desto godare blir det. Se till att tomaterna spricker.

Mixa keson slät med en stavmixer. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Smaka även av såsen med salt och peppar.

Lägg ett tunt lager färsröra i botten av en ugnssäker form. Lägg två lasagneplattor ovanpå och häll ett nytt lager färs över dessa. Klicka ut en tredjedel av ostmassan, så jämt det går. Lägg sedan på ytterligare två lasagneplattor och resten av färsen och ytterligare en klick av ostmassan. Sedan två lasagneplattor till och resten av ostmassan så de täcker plattorna.

Grädda i nedre delen av ugnen  på 225 grader i cirka 30 minuter eller tills ostmassan fått en gyllene färg.

Servera gärna med en sallad.

 

För er Viktväktare: 9 SP per portion om man använder  Mini Cottage Cheese 1,5% och max 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita