Kycklingkorvstroganoff
5 portioner
- 500 gr kycklingkorv
- 1 stor gul lök
- 2 burkar krossade tomater
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk smör och rapsolja
- 1 msk paprikapulver
- 1 buljongtärning (tex kött)
- 1 dl kokhett vatten
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla korven, dela löken i halvor och strimla halvorna. Hetta upp fettet i en gryta eller stor stekpanna. Häll ner korv och lök och bryn tills korven fått lite färg. Tillsätt paprikapulvret och låt fräsa med 1-2 minuter, se upp så det inte bränns. Bland ut buljongtärningen i det heta vattnet. Häll ner buljong, grädde och krossade tomater i grytan, rör om och låt koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller pasta och sallad.
För er Viktväktare:
Points: 41 P för hela grytan, om man använder kycklingmiddagskorv från Lithells och max 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris/pasta.
Personliga Points: 44 PP för hela grytan, om man använder kycklingmiddagskorv från Lithells och max 4%-ig matlagninggrädde. Lägg till PP för ris/pasta.
Mitt ww: Grön 9, Blå 9, Lila 9 SP Flex per portion om man använder kycklingmiddagskorv från Lithells och max 4%-ig matlagninggrädde. Lägg till SP för ris/pasta.
SmartPoints Flex: 9 SP Flex per portion om man använder kycklingmiddagskorv max 16% och max 4%-ig matlagninggrädde. Lägg till SP för ris/pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita