Kyckling med timjan och senapssås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 burk (400 gr) skivade champinjoner
  • 1 hackad lök
  • 1 tärnad paprika
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • 1 msk torkad timjan
  • ½ dl hett vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk smör och rapsolja
  • salt & peppar
Gör så här:

Häll spadet från champinjonerna i en burk och fräs av dem på hög värme i stekpanna så de blir torra. Sänk värmen, ha i matfettet, löken och paprikan. Bryn till paprikan och löken är mjuka, lägg det åt sidan. Strimla kycklingen och bryn den lätt. Häll över grönsaksfräset.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över kycklingen. Tillsätt senap och timjan och hälften av champinjonspadet. Koka ihop någon minut. Ha i grädden och låt småkoka. Lös upp majsstärkelsen i resten av champinjonspadet och häll över kycklingen. Låt småkoka 2-3 minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 6 SP/portion med 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita