Kassler i ugn med broccoli
- 500 gr kassler
- 400 gr broccoli
- 1 lite purjolök
- 2 tsk flytande margarin
- 1 dl mjölk
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl riven ost
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Dela broccolin i mindre buketter och förväll den i saltat vatten ca 5 minuter. Skär purjolöken i strimlor och fräs den i margarin tills den är mjuk.
Skär kasslern i små tärningar. Blanda samman purjolök, kassler och broccoli och lägg det i en ugnsfast form. Blanda mjölk, matlagningsgrädde, riven ost och kryddorna och häll över kasslern.
Gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Servera med kokt potatis eller ris.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 22 P för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 10%-ig riven ost. Lägg till P för potatis/ris.
Personliga Points: 22 för hela gratängen, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 10%-ig riven ost. Lägg till PP för potatis/ris.
MittWW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, minimjölk och max 17%-ig riven ost. Lägg till SP för potatis/ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå