Hallonsorbet

skriv ut
4 Portioner
  • 1 sats halloncoulis (Recept HÄR)
  • 1,5 dl iskallt vatten
  • 2 äggvita
Gör så här:

Blanda halloncoulis och vatten i en skål. Låt stå i frysen tills den frusit lite, någon timme. Ta ut skålen och vispa luftigt med elvisp. Vispa äggvitan för sig, till ett hårt skum. Blanda ner äggmassan i halloncoulisen, bland noga. Ställ i frysen ytterligare 2-3 timmar eller tills den blivit helt fryst. Rör gärna om lite då och då.

Ta gärna ut en liten stund innan servering och servera med riven vit choklad eller annat passande tillbehör.

 

För er Viktväktare: 0 SP för hela satsen, om man gjort coulisen med sötningsmedel. Lägg till Sp för ev tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita