Fiskgratäng i paprikasås

skriv ut
4 portioner
  • 800 gr torskfilé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk ajvar relish, valfri styrka
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad dill
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • citronpeppar
Gör så här:

Låt torsken tina så mycket du hinner, så den värsta vätskan försvinner. Lägg filéerna i en ugnsfast form och salta.

Blanda matlagningsgrädde, ajvar relish, vitlök och dill, salta och peppra och häll blandningen över fisken. Strö över osten och gratinera i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera med kokt potatis och grönsaker.

 

För er Viktväktare: 5 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig ost. Lägg till SP för potatisen.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita