Nutellakaka med bara två ingredienser!

skriv ut
Detta är den enklaste kaka man kan göra och gillar man nutella så är den ett måste! Att den är glutenfri är ett stort plus!

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 240g nutella
Gör så här:

Knäck äggen i en bunke och vispa dem hårt (högsta hastighet) med elvisp eller maskin tills smeten är ljusgul och fluffig (minst 6 min). Värm nutellan på låg värme några sekunder i mikron eller under omrörning i kastrull tills den är lättrinnande. Blanda försiktigt ner äggen i nutellan , en tredjedel åt gången så att man inte förlorar för mycket av den luft som man har vispat in i äggen, samtidigt ska smeten vara välblandad.

Smöra eller bröa en springform som är 22-24 cm. Eller använd en form med non-stick beläggning, då blir kakan verkligen glutenfri och bara två ingridienser. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 25-30 minuter. Låt svalna och dekorera efter önskemål (om du hinner).

För er viktväktare: 68 SP eller 44 PP för hela kakan, plus det du eventuellt smörjer formen med.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita