Du i Fokus
Upplevelser

Upplev julens höjdpunkter på Nordiska museet

skriv ut

I år firas juletid under en arktisk himmel på Nordiska museet. Den 1 december invigs julen på museet när den pampiga julgranen i Stora hallen tänds, och ett stämningsfullt program för både stora och små tar vid. Julen på Nordiska museet varar ända till den 12 januari och julgransplundringen. Under den populära familjedagen dansas julen ut för denna gång.

1 dec: Julens invigning
När julgranen tänds börjar julen på Nordiska museet! Den invigs traditionsenligt genom en förtrollande ljusceremoni med allsång och körsång av Stockholm Starlight, ackompanjerad av pianisten Björn Eriksson. Alla barn får hjälpa till att blåsa iväg det magiska ljusstoftet som tänder museets praktfulla gran i Stora hallen.

8 dec: Pyssla med Bea Szenfeld
Skapa juldekorationer tillsammans med årets julkreatör – Bea Szenfeld! Bea Szenfeld är Sveriges kanske mest kreativa designer som skapar konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang. Med inspiration från vår nya utställning Arktis – medan isen smälter har Bea gjort dekorationerna till Nordiska museets julgran 2019. Kom och inspireras, umgås och skapa ditt eget julpynt tillsammans med Bea.

15 dec: Julpratarna – Vem är tomten, egentligen?
Jultomten är en av västvärldens mest älskade och omstridda figurer. Men vem är han egentligen? Lyssna till Nordiska museets julpratare, intendent Jonas Engman och fotograf Karolina Kristensson, som lär dig mer om vem jultomten egentligen är och hur han kom att bli hedersgäst hos oss alla under julafton.

22 dec: Adventsmys
Ta en paus från julbestyren och upplev en stressfri stund av inspiration och julstämning. Hör en julsaga eller lär dig något nytt under en av våra julvisningar i utställningarna. Alla barn får möjlighet att dekorera juleljus. En lekfull och harmonisk dag för både barn och vuxna!

24 dec: Fri entré på julafton!
Nordiska museet är alltid öppet, även på självaste julafton! Vår julklapp till våra besökare är fri entré till museet hela dagen (ord. entréavgift till utställningen Arktis – medan isen smälter). Fira en riktigt stämningsfull julafton med familj och vänner: besök våra utställningar, träffa självaste tomten, dansa långdans, njut av arktiska smaker och julfika i restaurangen. 

31 dec: Nyårsvals i museets sagolika festsal
Proffsdansarna Tobias Wallin och Helena Fransson från TV4:s Let’s Dance bjuder upp till danskurs i Nordiska museets Stora hall. Lär dig grunderna i wienervals! Under dagen är du också välkommen att valsa fritt bland marmorpelare och gnistrande ljus till nyårsmusik. Dessutom bjuder museet på en hållbar fyrverkeriföreställning som välkomnar det nya året. Kom nyårsfin!

12 janurari: Julgransplundring – En populär familjefest!
Den 12 januari är det dags för museets årliga julgransplundring, en dag tillägnad alla familjer – och framförallt alla barn! Träffa tomten en sista gång för säsongen, lyssna på spännande berättelser från museets tomtearkiv, dansa runt granen och se till att julen firas ut ordentligt. Tomtefamiljen bjuder alla barn på fika och gottepåse, och alla föräldrar på kaffe. 

Läs mer och se hela julens program på Nordiska museets hemsida

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 20 times, 1 visit(s) today