Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Scener ur ett äktenskap – Maximteatern

skriv ut
I ”Scener ur ett äktenskap” får vi följa Johan och Mariannes äktenskap på nära håll i ett dramatisk och underhållande samtal om kärlekens möjlighet och omöjlighet inom äktenskapet. Vi ser ett äktenskap gå sönder och två människor som en gång älskade varandra behandla varandra illa. De bråkar och är otrogna. Men ur askan efter striderna kliver två nya människor fram – rikare och med ett nytt perspektiv på liv och kärleksrelationer.

Ni vi hör namnet Ingemar Bergman reagerar vi alla på olika sätt, men gemensamt är att vi alla har en oerhörd respekt för Bergmans arbete. ”Scener ur ett äktenskap” blev en stor framgång när den visades som tv–serie i sex avsnitt 1973, Liv Ullman och Erland Josephson spelade då rollerna som paret Marianne och Johan. Den här gången är det Jonas Karlsson och Livia Millhagen som spelar det äkta paret, som de gjort hundratals gånger sedan den första gången gick upp på en teaterscen 2009.

Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman Maximteatern 2017 Regi: Stefan Larsson I rollerna: Livia Millhagen och Jonas Karlsson

Från början är det många skratt och roliga kommentarer, men sen blir det tyngre och ibland får man lite ont i magen. Alla som skilt sig kan nog känna igen sig en del i både känslor, tankar och kommentarer. Det märks att Millhagen och Karlsson känner varandra väl och kan sina karaktärer utan och innan. Bägge imponerar stort och får publiken att sitta andäktiga i nästan tre timmar.

Det är en ganska tung föreställning, det ska man inte sticka under stol med, men även med en del humor. Ingen går oberörd från teatern, det är ett som är säkert!

 

”Scener ur ett äktenskap” har premiär på Maximteatern den 3 mars 2017

Föreställningen är 2 timmar och 40 min lång inklusive paus.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild Sören Vilks

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today