Du i Fokus
Upplevelser

NIGHT RIDER – Gröna Lund

skriv ut
Under sex kvällar i augusti och september kan man för första gången kunna uppleva Gröna Lund nattetid. Heineken och Gröna Lund lanserar nämligen det unika konceptet NIGHT RIDER, där Gröna Lund förvandlas till Sveriges mest unika klubbmiljö.

Under sex utvalda sommarkvällar med start den 19 augusti öppnar Gröna Lund upp sina mest populära attraktioner för exklusiv kvällsåkning mellan kl. 22.00 och midnatt. NIGHT RIDER är en helt ny upplevelse där gästerna får stanna kvar när parken stänger och känna hur musiken höjs när solen går ner. Det blir en kväll med musik, mat, dryck, spel och kanske framför allt chansen att få åka 9 av Gröna Lunds mest populära attraktioner, i mörkret.

Som en del i parkens arbete med att skapa nya upplevelser för gästerna i allt från åkattraktioner till frestande mat- och dryckeserbjudanden går Heineken in som medarrangör till NIGHT RIDER. Tillsammans skapas ett unikt och exklusivt koncept där Gröna Lund för första gången förvandlar sitt tivoli till en klubbmiljö med extra allt i form av ljud, ljus, musik, live-DJ:s och underhållning. Feststämningen ska kännas i varje vrå och de största åkattraktionerna kommer vara öppna till 00.00 för fria åk.

– Vem har inte fantiserat om att smyga in på Grönan efter stängning, åka allt man kan och dansa till DJ:s som spelar musik under bar himmel. Bilden i mitt huvud är att NIGHT RIDER blir som en bra festival möter Mardis Gras korsat med Blade Runner. Härligt pumpande neon och feststämning i natten. Heineken jobbar med den här typen av inspirerande upplevelser världen över där kreativitet, nyfikenhet och framåtanda alltid är i fokus. NIGHT RIDER på Grönan tror vi verkligen kommer uppskattas av de som letar väldigt speciella upplevelser att dela tillsammans med andra, säger Björn Mannervik, marknadschef partnervarumärken på Spendrups.

Under NIGHT RIDER-kvällarna utökas serveringstillståndet för alkohol i parken och gästerna kommer kunna njuta av både dryck och ny spännande mat, bland annat från det helt nya New York-tematiserade området där det serveras allt från bao och steak sandwich till pasta och hot dogs med extra allt.

– Efter att ha hållit stängt i över ett år har vi en massa kul att ta igen tillsammans. Därför vrider vi upp allt på max med NIGHT RIDER, en unik möjlighet för våra gäster att uppleva Grönan på ett helt nytt sätt. Det ska bli feststämning i varje vrå och ett minne för livet för gästerna genom musik, underhållning, mäktig belysning i hela parken och god mat och dryck. Dessutom kommer man kunna åka allt från nya berg- och dalbanan Monster till Twister nattetid. Det här har nog många drömt om att få göra och det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda det, säger Magnus Widell, VD på Gröna Lund.

För de som vill inleda kvällen med mat och dryck redan kl. 19.30, finns specialbiljetter (395 kr) till NIGHT RIDERS Pre-Party-arrangemang på de utvalda barerna The Spice Bar, Terrassen, Pontonen och Dansken. Vill man maxa festen finns även en Dinner Party-upplevelse där Restaurang Biergarten förvandlats till Clubhouse STO/BER, en Berlininspirerad nattklubb och restaurang för förbokade middagsgäster. Här kan man njuta av läckra Asian fusion-rätter innan tivolit stänger för allmänheten och NIGHT RIDER Exclusive startar.

NIGHT RIDER – Ride N Play – 295 kr
– Entré från kl. 21.45.
– Exklusiv tillgång till NIGHT RIDER-arrangemanget mellan kl. 22.00-00.00 efter att parken stängt för allmänheten.
– Fria åk i NIGHT RIDER-attraktionerna.
– Fria spel i de öppna 5-kampsspelen.

NIGHT RIDER – Pre-Party 395 kr
– Entré från kl. 19.30.
– Reserverad plats på vald Pre-Party bar.
– Voucher för mat- och dryck (värde 100 kr).
– Exklusiv tillgång till NIGHT RIDER-arrangemanget mellan kl. 22.00-00.00 efter att parken stängt för allmänheten.
– Fria åk i NIGHT RIDER-attraktionerna.
– Fria spel i de öppna 5-kampsspelen.

NIGHT RIDER – Dinner Party 695 kr
– Entré från kl. 19.30.
– Reserverad plats på Clubhouse STO/BER inklusive en 2-rättersmeny.
– Exklusiv tillgång till NIGHT RIDER-arrangemanget mellan kl. 22.00-00.00 efter att parken stängt för allmänheten.
– Fria åk i NIGHT RIDER-attraktionerna.
– Fria spel i de öppna 5-kampsspelen.

NIGHT RIDER arrangeras exklusivt för 1 000 personer per tillfälle, under sex torsdagar och fredagar mellan den 19 augusti till 3 september.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Presmaterial

 

Visited 28 times, 1 visit(s) today