Du i Fokus
Upplevelser

Halloween på Gröna Lund – 13 (!) skräckinjagande dagar

skriv ut
Den 18 oktober är det premiär för Halloween på Gröna Lund. ”Sekten” är ett helt nytt skräckhus som utlovas bli det mest skrämmande som tivolit någonsin bjudit på. Så läskigt att till och med Gröna Lunds VD Magnus Widell blev skrämd på sin premiärtur.

Mitt ute i ödemarken, långt ifrån civilisationen i ett gammalt övergivet hus, har en hänförande och auktoritär ledare samlat ett sällskap tillgivna medlemmar, brännmärkta för livet med sektens ockulta symbol på kroppen. Tillsammans tillber de mörka makter för att tillkalla en uråldrig demon till platsen, i tron om att den ska ge dem obegränsad makt och evigt liv. För att locka upp demonen från underjorden, krävs offerritualer där oskyldiga människor och dess själar offras. Men vad ingen vet är att när demonen väl är återuppväckt från mörkret finns det ingen som kan stoppa den.

Så lyder storyn till årets skräcknyhet på Halloween på Gröna Lund, Sekten, som blir den mest skräckinjagande attraktionen som tivolit någonsin presenterat. Den som vågar sig in i sektens hus måste självmant försöka ta sig igenom det mörka husets alla trånga rum, där obehagliga sektmedlemmar försöker framkalla mörkrets makter med hjälp av mänskliga offer. Exakt vad man kommer att mötas av inne i sektens hus vet bara de som gått in och även lyckats komma ut.

– Sekten kommer att ligga högst upp på skräckskalan och blir utan tvekan det läskigaste skräckhuset vi någonsin skapat. Det är inte för alla och man ska verkligen vara beredd på det värsta när man väljer att gå in. Utöver Sekten kommer vi även att ha sju andra skräckattraktioner med varierande skräcknivå. Favoriten Skeppet från förra året är tillbaka och även där kommer vi att bjuda på en ännu värre upplevelse i år, säger Gröna Lunds vd, Magnus Widell.

Vi får en utlåtande av Magnus efter att han besökt Sekten vid pressvisningen i onsdags och det är en rätt tagen VD vi pratar med. Med darrig stämma konstaterar han att han behöver en kopp kaffe efter upplevelsen.

Likt förra året blir Gröna Lunds Lilla Område anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och barnföreställningar. Passerar man över den Spanska Trappan kommer man till det Stora Området där man ska vara beredd på en läskigare upplevelse med obehagligt tematiserade områden, skräckhus och onda väsen som rör sig fritt.

Halloween på Gröna Lund pågår i 13 (!) skräckinjagande dagar, 18 oktober-20 oktober, samt 25 oktober-3 november. Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna förutom Flygande Mattan. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 31 attraktioner (inkl. alla skräckhus).

Åtta skräckattraktioner (rangordnade efter skräcknivå)

Nyhet! Sekten – I ett övergivet hus sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

Skeppet – ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

Olustiga Huset – Lustiga Huset har tagits över av ett mordiskt clownsällskap. Åldersrekommendation 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

House of Even Worse Nightmares – House of Nightmares med ökad skräcknivå. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Zombie Zone – ett zombievirus har spridit sig och de smittade hålls instängda i karantän. Åldersrekommendation 11 år, 9 år i vuxet sällskap.

Blå Tåget – nu även med levande (och döda) karaktärer. Åldersrekommendation 7 år.

O-turen (Kärlekstunneln) – en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln. Åldersrekommendation 5 år.

Petson o Findus Spökhus – Pettson o Findus Värld tematiseras om till ett spökhus för yngre barn. Ingen åldersrekommendation.

Tematiserade områden

Nyhet! Godishuset – på Lilla Området bakom Dansbanan hittar du Godishuset, med tematiserad miljö och en fin godisbutik med allt godis man kan önska sig.

Nyhet! Gravplatsen – Framför sektens mörka hus har en ondskefull gravplats vuxit upp.

Höstmarknaden – På Lilla området återuppstår den rysligt mysiga höstmarknaden. Här återfinns snälla häxor, kokande kittlar och massor av pumpor i alla dess storlekar.

Día de Muertos – restaurang Fiesta inspireras av den mexikanska högtiden Día de Muertos ”De dödas dag” med färgsprakande dekor och dödskallar.

Nyhet! Portalen – en mörk och mystisk portal som tar dig från det rysmysiga Lilla Området över till det läskigare Stora Området.

Zombiegatan – på gatan utanför Jetline ser man spåren av en zombieapokalyps som närmar sig…

Nytt för i år är att alla Halloweenbiljetter man köper är styrda till ett specifikt datum, där det endast säljs 12 500 biljetter per dag. Detta för att köerna till attraktionerna inte ska bli för långa, så vänta inte med att boka!

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 31 times, 1 visit(s) today