Du i Fokus
Upplevelser

Allsång på Skansen 2016

skriv ut
Vill man göra något riktigt somrigt i Stockholm så är ett tips att åka till Skansen en tisdag och besöka både parken och Allsången. Det blir garanterat en mysig dag med mycket djur, sång och musik!

Allsång på Skansen är nog bland det svenskaste som finns och det finns nog ingen svensk som inte sett programmet. I år ser vi Sanna Nielsen som programledare, som är en mycket värdig arvtagare efter Petra Marklund. Redan första programmet visade hur hon njöt av sin nya roll och lovorden har varit många.

Det finns flera sätt att få plats i publiken. Det brukar vara drygt 10 000 personer på plats, vill man sitta så måte man förstås vara på plats tidigt. Skansen öppnar kl 10, då är det bara att inta sin plats och ha stora fikakorgen med sig. Kommer man så tidigt får man verkligen se hur allt går till. Scenen görs i ordning, det är soundcheck, artisterna minglar runt lite avslappnat och personalen jobbar febrilt! Strax efter 17 är det genrep som alla som är på plats får se.

För att vara garanterad plats kan man boka ett sk genrepspaket. Då ingår buffé inne på restaurang Solliden och platser längst fram till genrepet (inte sändningen). Man får god mat och bästa platserna och kan sedan åka hem och tittat på programmet från tv-soffan.

Man förstås chansa och bara komma dit strax innan. Då får man inte sitta, men ser ända bra bland den stående publiken. Allsångskvällarna kostar inget extra, man betalar vanlig entreavgift och får sedan fri tillgång till parken och det som händer på scenen. Man kan alltså se parken först och sedan vara med på Allsången. En heldag på Skansen!

Sommarens artister på Allsång på Skansen:

  • 12/7 Laleh, Niklas Strömstedt, Marcus & Martinus, Daniel Norberg, Elin Rombo
  • 19/7 Orup, Saraha, Anders Glenmark, Sonja Aldén, Solala, Josefin Johansson
  • 26/7 Veronica Maggio, Smith & Thell och Jamala
  • 2/8 Martin Stenmarck, Systerpolskan, Lèon, Ola Aurell
  • 9/7 Lill-Babs, Bob hund, Maria Andersson, Sten & Stanley
  • 16/7 Zara Larsson, Lill Lindfors & John Lundvik, Tensta Gospel choir och Francis

Det är en upplevelse att vara på plats på Allsången, höra alla artister och sjunga med i låtarna. Det är verkligen en kväll när alla kan sjunga!

Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå

Visited 33 times, 1 visit(s) today