Du i Fokus
Mode & SkönhetTeknik

Bär en Ford Mustang på handleden

skriv ut
Den ultimata gåvan till alla Mustang-älskare är här – en handgjord klocka, tillverkad av återvunna delar från klassiska Ford Mustanger. REC Watches är det unika danska klockföretaget som omvandlar gamla Mustanger till fantastiska klockor.

Danska företaget REC Watches, startat av Christian Mygh och Jonathan Kamstrup, tillverkar klockor av komponenter från klassiska Ford Mustanger. En av världens bästa driftförare, Vaughn Gittin Jr., bär en klocka gjord av kolfiber från hans 700-hästars Ford Mustang RTR som han tävlade med i World Drift Series.

– De flesta skulle nog bara se en hög metall, spöket av en Mustang. Vi ser något helt annat, vi ser själen av en bil och historien bakom den, något som bara måste berättas. Vi skär inte upp Mustanger, vi ger de Mustanger som inte längre går att rädda ett nytt liv som en klocka, berättar medgrundaren Christian Mygh.

För grundarna av klockföretaget är det viktigt att ta reda på historien bakom varje bil som används till respektive klocka. Mygh och Kamstrup reser därför runt och träffar tidigare ägare och samlar in historier och bilder från bilarnas tidigare liv, som de sedan väver in i en skräddarsydd video som klockköparen får med sig.

Varje klocka dekoreras med bilens chassinummer och produktionsår. Klockans batterimätare är utformad att likna en bensinmätare, och siffrornas design är influerade av den ikoniska bilens instrumentpanel. Under en resa till Sverige stötte REC-grundarna på en sällsynt Ford Mustang Raven Black från 1966, och den finns nu finns att köpa som klocka i en sällsynt P51-04 kollektion i 250 exemplar.

Klockorna kostar från 13 000 kronor och uppåt.

 

Text och bild  – Ford.com

Visited 17 times, 1 visit(s) today