Du i Fokus
Resor

Weekendkryssning till Riga

skriv ut
weekendkryssning till riga
Deluxe rum Tallink Hotel Riga

Våra grannländer har mycket att erbjuda och är väldigt enkla att resa till. Tallinksilja är ett av flera rederier som erbjuder kryssningspaket till bland annat Lettlands huvudstad Riga. Det finns en mängd olika paket att välja mellan, alla lika prisvärda!

Båten Isabelle som går till Riga är något mindre och väldigt hemtrevlig. Personalen ombord är övervägande lettisk och språket som talas är mestadels engelska men även lettiska och svenska. Man kliver på båten i Frihamnen kl 17 och är framme i Riga vid 10 morgonen därpå. Antingen stannar man bara över dagen och kliver på fartyget igen vid 16-tiden, eller också bokar man hotell och stannar två dygn. Vårt tips är att stanna, för det finns mycket att se i Riga!

Ett av hotellen man kan bo på är Tallink Hotel Riga. Det ligger på gångavstånd från hamnen och tar ca 20 minuter att gå till om man vill och orkar. Hotellet öppnade 2010 och är fortfarande nytt och fräscht. Här finns rum i flera prisklasser och storlekar, vill man lyxa lite så ska man absolut ta ett deluxe-rum. Det är lite större och lite lyxigare! Tar man även “Romantik-paketet” får man dessutom ett litet överraskningspaket på rummet, en härlig SPA-behandling och en otroligt god trerättersmiddag. Detta är ett mycket prisvärt alternativ!

Tallink Hotel Riga ligger centralt, nära tågstationen och de gigantiska saluhallarna. Vill man kan man alltså tillbringa den mesta tiden på hotellet och i dess närmaste omgivningar och få en fantastisk helg! Vill man se mer har staden massor att erbjuda både när det gäller sevärdheter, shopping och restauranger. Allt är väldigt billigt och prisvärt.

SPA´t på hotellet bjuder på allt från manikyr och helkroppsmassage till ansiktsbehandling och hårvård. Priserna är låga, en ögonbrynstrimning kostar 5 Euro. Restaurangen som tillhör hotellet har en prisbelönad kökschef som komponerat en fantastisk och fantasifull meny. Vad sägs om att laga sin egen köttbit på en upphettad ”steksten” eller att få in efterätten i en stickad liten korg? Allt är vacker och otroligt gott! Personalen proffsig och det känns som man äter på en riktig lyxkrog.

När man sedan åker tillbaka till Sverige igen ska man passa på att gå på båten lite tidigare så man hinner med turen upp till kommandobryggan. Den kostar 2 Euro per person och tar ca 45 minuter. Det är inte många båtar som erbjuder ett besök på kommandobryggan längre, men här har man alltså chansen. Platserna är begränsade, så man ska boka direkt när man kliver på båten.

Vårt tips är att boka en större hytt både för ut- och hemresa. Det känns lite lyxigare och i vissa hytter ingår specialfrukost i en avskild restaurang, där det är lite lugnare. Välj gärna att äta middagen i ala carte-restaurangen, åtminstone ena vägen. Där finns en prisvärd meny med för- och efterrättsbuffé och med olika val till varmrätt.

Vi kan absolut rekommendera en weekendkryssning till Riga med övernattning på hotell med eller utan romantik-paket. Riga är en väldigt mysig stad med riktigt rolig shopping och god mat!

Frukostmatsalen Tallink Riga Hotel
Frukostmatsalen Tallink Riga Hotel
Matsalen Tallink Riga Hotel 2
Matsalen Tallink Riga Hotel
Skönhetssalongen Hera
Skönhetssalongen Hera
Kaninpaj
Kaninpaj, hotellets restaurang

dsc05567-2

Efterrätt, hotellets restaurang
Efterrätt, hotellets restaurang
Huvudrätt, hotellets restaurang
Huvudrätt, hotellets restaurang

 

Bryggan Isabelle
Bryggan Isabelle
Oxfile och bringa, Isabelle
Oxfile och bringa, Isabelle
Anka, Isabelle
Anka, Isabelle

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 24 times, 1 visit(s) today