Du i Fokus
Resor

Ten Hotel – för aktiva gäster

skriv ut
Ett nytt smart, bekvämt och aktivt boende. Ten Hotel mellan Arlanda och Stockholm är med sitt nya koncept ett spännande alternativ för gäster som vill ha det där lilla extra.

Entrén och lobbyn i det sprillans nya Ten Hotel är ljus och rymlig. Industrikänslan är total, men även om betongen är dominerande finns här ändå en varm atmosfär. Textilier mjukar upp den karga betongen och ljuset flödar in genom de väl placerade fönstren. Det är modernt, stilrent och funktionellt.

Det är alltid modigt att öppna ett nytt hotell med ett helt nytt koncept, i pandemitider är det en extra utmaning. Ten Hotel i Upplands Väsby och grundarna Joakim Gip och Stefan Wahlén  står för en mängd utmaningar, men ser chansen att starta upp långsamt för att stå fullt rustade och förberedda när resandet tar fart igen.

Ten Hotel är ett modernt hotell som bygger på en mix av personlig och digitaliserad service, hållbara material, design och användarvänlig teknik. Visionen är att ligga i framkant när det gäller funktion, innovation, kvalitet och service, för att bidra till en både trevlig och klimatsmart hotell- och boendeupplevelse.

Det nya konceptet innebär att det inte enbart handlar om en god natts sömn, utan även med bra möjligheter till träning och god mat. Receptionens spiraltrappa leder upp till hotellets stora och toppmoderna gym med anslutning till omklädningsrum och en gemensam bastu. Här finns även ett rum för yoga och stora ytor för vila och avkoppling. I närområdet erbjuds en mängd olika aktiviteter, exempelvis golfbanor, spår för löpning och skidåkning. Ett stort padelcenter med generösa öppettider, ligger vägg i vägg med hotellet. För den intresserade finns gott om möjligheter till aktivitet.

– Vi hade redan från planeringsstadiet en tydlig bild av vad vi ville skapa – ett bra boende borta. Vår vision är att Ten Hotel blir det naturliga valet för alla som vill bo borta några nätter, gymma, spela padel etc. Vi vill också skapa en samlingsplats för närboende som söker ett avslappnat ställe för arbete, möten, god mat och träning, säger Joakim Gip, ägare och grundare Ten Hotel.

Ten Hotel ligger 20 minuter norr om Stockholm. Hotellet har 194 smakfullt inredda rum, alla med balkonger, höghastighets-wifi och gott om uttag både på rummet och övriga platser på hotellet, välplanerad belysning, individuella klimatanläggningar samt bekväma sängar och sänglinne av hög kvalitet. Här finns även större sk studios, som har mindre kök med diskmaskiner som är ett bra alternativ för den som stannar lite längre tid.

I restaurangen erbjuds frukost, lunch och middag baserat på säsongens råvaror. Hotellet har en stor uteservering i sydvästläge där gäster kan njuta av mat och dryck, samt träffas för en AW. Lättare måltider, snacks och drycker serveras dygnet även runt i Ten Café.

Ten Hotel i Upplands Väsby är det första hotellet av tio med detta nya koncept. Joakim Gip och Stefan Wahlén vill att funktion, innovation, kvalitet och service är ledorden som ska ligga i framkant och bidra till en bättre hotell- och boendeupplevelse.

– Efter 30 års affärsresande runt om i världen, ofta på medelklasshotell, vill man bo bra. Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet. Junior Livings kvalitativa och effektiva industriella byggteknik i kombination av funktionell design passar vår vision om att skapa en bättre vardag borta från hemmet, säger Joakim Gip.

Med tanke på det låga priset (fr 695 kr april-21), närheten till Arlanda och träningskonceptet är vi säkra på att Ten Hotel kommer att bli populärt både för affärs- och semesterresenärer. Hotellet ligger bra till och har en generös parkering, med laddningsstolpar för den som behöver det, i direkt anslutning till hotellet, vilket gör det enkelt för affärsresenären att både ta sig till Arlanda och Stockholm city men även för arbetsmöten på hotellet. För semesterresenären är det enkelt att sova en natt och sedan ta sig den sista biten till flyget för en smidig start på semestern.

Men lika passande för en weekend där man bara vill koppla av och äta gott, men samtidigt vara lite aktiv. Ett enkelt sätt att fly vardagen för en stund.

 

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita

Visited 9 times, 1 visit(s) today