Du i Fokus
Resor

Tallink Silja lanserar sommarkryssningar till Österlen och Gotland

skriv ut
Sommaren är här och det står klart att den inte heller detta år blir som vanligt. För att möta efterfrågan på resor i närområdet satsar Tallink Silja på sommarkryssningar i Sverige, årets nyhet är Ystad och Visby i kombination.

– Fortsatt osäkerhet kring reserestriktioner och det faktum att olika länder har olika stor smittspridning och kommit olika långt i sin vaccinering av befolkningen gör att intresset för upplevelser inom Sverige ökar stadigt. Det vill vi ta fasta på med vårt unika koncept där hela resan är en upplevelse. I år är vi speciellt glada över att som första svenska kryssningsbolag kunna erbjuda våra kunder att kryssa till pittoreska pärlan Ystad med sin medeltida stadskärna och fantastiska stränder. Österlen och Gotland – två av Sveriges mest älskade sommardestinationer – är en svårslagen kombination, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

Det är Visby som är sommarens huvudattraktion, resenärerna väljer på att vara borta två eller tre nätter. Två nätter innebär en dag i land i Visby, tre nätter ger två dagar att upptäcka den vackra ön eller att segla längs kusten till Ystad, se den pittoreska lilla staden med medeltida stadskärna och på vägen tillbaka även få en dag i Visby. I Visby har butikerna fått möjlighet att lägga delar av sin verksamhet utomhus för att underlätta för alla.

– Vi har utökat antalet uteserveringsplatser och våra världskända Covid-riddare och utbildade sommarvärdar kommer finnas på plats för allas trygghet. Detta tillsammans med en fortsatt hög vaccinationstakt och alla de åtgärder som Tallink Silja vidtar ombord, gör att jag med tillförsikt ser fram emot att få välkomna våra gemensamma gäster till ön i sommar, säger Magnus Olsson.

De tretton sommarkryssningarna Stockholm – Visby samt Stockholm – Ystad – Visby, via Mariehamn på Åland, kommer att äga rum enligt följande:

Visby, två nätter ombord, en dag i Visby: 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 och 30 juli

Visby, tre nätter ombord, två dagar i Visby: 4 och 18 juli

Ystad och Visby, tre nätter ombord, en dag i Ystad och en dag i Visby, 11 och 25 juli

 

Text – Marlene Rindå Jikita Bild – Pressmaterial

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today