Ny veranda och nya fräscha drinkar hos Grand Hotel Saltsjöbaden

skriv ut
Saltsjöbadens läckraste terrass invigdes nyligen, den tillhör Grand Hotel och kallas Nedre Verandan. Här bjuds gästerna inte bara på en storslagen utsikt över Baggensfjärden. utan även ett urval välkomponerade rätter och en helt ny drinkmeny.

Endast 20 minuter med bil från centrala Stockholm erbjuder Grand Hotel Saltsjöbaden en upplevelse utöver det vanliga. Den 23 juni invigde hotellet Nedre Verandan, en terrass med magisk utsikt över Baggensfjärden där ostron och champagne har en självklar plats. Nedre Verandan fungerar som ett nytt uterum där gästerna har möjlighet att avnjuta en långlunch eller en lyxig trerätters middag i en avslappnad atmosfär med havet som kuliss.

Men det är inte bara terrassen som är ny. Hotellet har även en helt ny drinklista med fyra nya svalkande proseccodrinkar, spritz-drinkar med en twist där Freixenet Prosecco D.O.C Organic förhöjer smakupplevelsen.

Drinkarna går under namnen Solsidan Spritz, Mr.Wallenberg, Grand Monte Carlo, och Virgin Berry. Fyra uppfriskande alternativ som för tankarna till medelhavet.

Solsidan Spritz är lika läskande god som den är snygg på bild och har en härlig smak av citron. Som pricken över i:t garneras drinken med en kula citronsorbet som ger en intensiv fruktarom och ett uppfriskande doftrus av citrus.

Mr. Wallenberg är en sofistikerad och mogen drink med karaktär. Finos bittra smak i kombination med den lite sötare proseccon är ett utmärkt alternativ för den som vill prova någonting nytt. Dess komplexa arom med inslag av oliver, citrus, nötter, rosmarin och apelsin passar utmärkt som aperitif och går väl ihop med salta snacks.

Grand Monte Carlo är en modern klassiker med en twist och ett måste på drinkmenyn. Den uppfriskande och lätt bärnstensfärgade drycken bär en söt bitterhet med smak av kola och kryddig örtarom.

För den som önskar ett alkoholfritt alternativ är Virgin Berry ett givet val. En alkoholfri mojito som innehåller björnbärsirap vilket berikar smaken och går väl ihop med den syrliga limejuicen och friskheten från myntan.

Verandans utsikt är magisk! Här skulle undertecknad utan tvekan kunna spendera hela sommaren. Miljön är fantastisk, maten är god och drinkarna läskande. Prosecco sitter bra i alla väder, men vi vill faktiskt slå ett litet extra slag för den alkoholfria drinken Virgin Berry som är väldigt fräsch och god.

För den som vill testa på att göra drinkarna hemma bjuder Freixenet på recepten här:

Solsidan Spritz
Ingredienser:
• 50ml Limoncello di Capri
• 60ml Fever Tree Indian Tonic
• Mynta
• Sorbet (citron eller apelsin)
• 30 ml Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Gör så här:

Blanda Limoncello och Tonic Water i en shaker och tillsätt 4 till 6 myntablad som först rullas mellan
händerna för att frigöra smakerna. Fyll shakern med is och skaka sedan försiktigt cirka 4 till 6 gånger.
Detta för att inte kolsyran i Tonicen ska försvinna. Sila drycken i ett Bourgogneglas fyllt med is och
toppa med Freixenet Prosecco D.O.C Organic. Avsluta slutligen med lite krossad is och garnera med
mynta och en kula citrussorbet.

Mr. Wallenberg
Ingredienser:
• 15ml Fino Inocente Sherry
• 30ml Campari (smaksatt med Rosmarin)
• 15ml sodavatten
• Apelsin
• Gröna oliver
• 30ml Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Gör så här:

Placera en stor isbit (5 cm x 5 cm) i ett lowballglas eller fyll glaset med vanlig is. Häll över Fino
Inocente sherry och campari. Rör om i 10 sekunder. Tillsätt Freixenet Prosecco D.O.C Organic och
toppa med sodavatten. Pressa ut oljorna från ett apelsinskal över glaset och placera två gröna oliver
och skalen på en cocktailpinne. Placera slutligen detta som garnering ovanpå glaset.

Grand Monte Carlo
Ingredienser:
• 50ml Amaro Montenegro
• 20ml Sodavatten
• Lime
• Rosmarinkvist
• 70ml Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Gör såhär:

Fyll ett vitvinsglas med is. Häll över Amaro Montenegro följt av Freixenet Prosecco DOC och
sodavatten. Garnera med en rosmarinkvist och en limeskiva.

Virgin Berry (alkoholfri)
Ingredienser:
• 2 björnbär muddlade i botten av glaset
• 15ml Björnbärssirap
• 30ml Lime Juice
• 5–8 myntablad
• Krossad is
• Sodavatten
• Freixenet Sparkling 0,0 %

Gör så här:

Muddla björnbär i botten av ett pilsnerglas eller vanligt highballglas. Tillsätt lime, björnbärssirap och
myntablad. Fyll glaset med krossad is och blanda alla ingredienserna med en barsked. Tillsätt
Freixenet Sparkling 0,0 % och sodavatten. Garnera med ett björnbär och myntablad.

Björnbärsirap:
Rör ihop 4 dl björnbär, 1 dl socker och 0,5 dl vatten i en kastrull och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna
och ställ därefter sirapen i kylskåpet i cirka 24 timmar. Sila slutligen genom ett kaffefilter i en
förseglingsbar flaska.

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita, Drinkrecept – Freixenet