Du i Fokus
ResorUpplevelser

Missa inte Sveriges vackraste omvägar

skriv ut
Sommaren 2020 blev inte som andra somrar, men bra ändå. Men sommaren är inte slut än, än finns tid för en och annan roadtrip. För att fler ska hitta till de lugna pärlorna längs de svenska vägarna har Circle K samlat svenskarnas bästa semestertips och omvägar på hemsidan Sveriges Vackraste Omvägar.

För fjärde året i rad har Cicle K samlat tips på platser väl värda en avstickare från sommarens bilresor på hemsidan Sveriges Vackraste Omvägar. Där kan vem som helst tipsa om sina bästa smultronställen, fantastiska platser som är värda en omväg. Bland de tips som hittills kommit in finns allt från avskilda badplatser och vandringsleder, till barnvänliga platser med aktiviteter för sällskapets yngre medresenärer.

Alla tips är lätta att hitta till och finns markerade på en karta med vägbeskrivningar. Allt för att göra det enkelt att leta efter omvägar längs den planerade färdrutten eller spontana resmål i närheten. Med Sveriges Vackraste Omvägar vill Circle K att fler ska upptäcka alla vackra platser runt om i Sverige och dela med sig av sina bästa tips.

– Med Sveriges Vackraste Omvägar vill vi göra det enkelt att hitta härliga platser och undangömda avstickare längs vägarna, och göra själva resan till en del av upplevelsen. Årets sommarsemester blir speciell. Den rådande situationen innebär att de allra flesta kommer att semestra i vårt fantastiska land, samtidigt som att det är viktigt att vi fortsätter att hålla avståndet, både längs vägarna och till våra medmänniskor, säger Maria Philipson, Kommunikationschef på Circle K Sverige.

 

Här är några av Sveriges vackraste omvägar:

Hertigparets Vandringsled, Arvika


Mellan E45 och väg 61, norr om Arvika ligger Hertigparets Vandringsled. En perfekt tur för dig som vill uppleva en kort vandring, men ändå med vildmarkskänsla. Leden i Mangskogstrakten är en del av gåvan från Länsstyrelsen Värmland i samband med H.K.H. Prins Carl Philip och H.K.H. Prinsessan Sofias giftermål 2015.

 

Glaskogens Naturreservat


Söder om Arvika, inte långt från E18 och E45 hittar du Glaskogens Naturreservat, ett eldorado för naturälskaren. I det 28 000 hektar stora naturreservatet, med sammanlagt 30 mil vandringsleder kan du välja mellan korta och långa turer i en storslagen omgivning.

 

Slusstrappan i Berg


Norr om Linköping, en kort avstickare från E4:an, hittar du Slusstrappan i Berg, en av Sveriges mest spektakulära konstruktioner. Luncha gourmetburgare på kanalkorgen, prova på äventyrsgolf och se skådespelet som slussningen erbjuder.

 

Skanörs hamn och badhytten


Sväng av E6:an mot Skanör-Falsterbo och kör till en av Sveriges sydligaste spetsar där du hittar kritvit sand att låta silas mellan tårna och flera matställen att välja på.

 

Pinetree lodge i Särkimukka


Mitt emellan E8 och E10/E45, fem kilometer norr om Kangos hittar du en vacker idyll vid en liten skogssjö. Här kan du basta, sola och bada, paddla kajak och uppleva midnattssolen. En omväg väl värd ett besök!

 

Sveriges Vackraste Omvägar uppdateras kontinuerligt med nya tips. Vem som helst kan enkelt tipsa om sin bästa omväg via sajten. Adressen är: https://www.sverigesvackraste.com/

 

Text och bild –  Circle K

Visited 20 times, 1 visit(s) today