Du i Fokus
Resor

Franska slott, Toscanajord och savann – på svemestern

skriv ut

Countryside Hotels, med ett 40-tal medlemshotell runt om i Sverige, erbjuder annorlunda upplevelser för svenskar som vill semestra på hemmaplan och samtidigt uppleva inspiration från andra delar av världen. Inom landets gränser finns det i sommar möjlighet att uppleva allt från franskt slottsliv till vilda savanner.

”Det svenska landskapet bjuder på en sån enorm mångfald om vi tittar efter lite mer noggrant och med lite fantasi finns det möjlighet att uppleva många delar av världen på hemmaplan,” säger Anna Övergaard, marknadschef på Countryside Hotels.

Tre upplevelser som gör svemestern global

1. Fransk slottsupplevelse

Franska slott är ofta imponerande historiska monument från 1600-talet med stora trädgårdar och skogsmarker som lockar till härliga promenader och cykelturer. Men man behöver inte åka ända till Frankrike för att uppleva detta. Spana in Gysinge Herrgård med anor från 1600-talet och Orangerie vid Dalälven där du kan njuta av både franskt bubbel och brus från älven. Eller Rosersbergs Slottshotell som ägdes av franskfödde kungen Jean Baptiste Bernadotte och som hyllar fransk inredning och det franska köket i dess matsalar

2. Kulliga Toscana

För många påminner Kullahalvön med sina kulliga landskap, vinrankor, öppna fält och äppelodlingar om Toscana. För precis som i Toscana odlas det vin, och vackert beläget mellan två av södra Sveriges största vingårdar hittar vi nyrenoverade Villa Brunnby, som behållit 1800-talshistorien med pampiga grindar, trappstegsgavlar och salonger. Känn också doften av Toscana med mängder av färger och smaker från närliggande Vikentomater.

3. Savanndrömmar

Många drömmer om den afrikanska savannen där man får möta det vilda livet på djurens villkor. Men resan kan bli kortare än så för den som vill få en försmak av vilda naturlivet. Eriksberg Hotell & Safaripark erbjuder ett 925 hektar stort naturreservat i Blekinge Skärgård, där vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon vandrar fritt tillsammans. När du vill ta en paus i utforskandet av det vilda djurlivet kan du varva ner på Visenten, som flera år i rad utsetts till Blekinges bästa restaurang.

”En ökad medvetenhet kring hållbart resande och en svag valuta kan bidra till att många väljer svemester i sommar och därför kan det kännas spännande att veta att andra kontinenters miljöer kan finnas närmare än vi tror,” säger Anna Övergaard.

Text och bild – pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today