Du i Fokus
Resor

Birka Cruises kryssar till Rügen och Lübeck

skriv ut
Birka Cruises och researrangören TEMA utökar sitt samarbete med ännu fler aktivitetskryssningar från Sverige. Sommaren 2018 presenteras fem avgångar och tre olika kryssningar med nyheterna Rügen och Lübeck.

Vandringskryssningen till Höga Kusten och Luleå finns kvar. Dessutom utökas programmet med två nya aktivitetskryssningar: Cykling och vandring på Rügen, Bornholm och Gotland samt Cykling och kultur – Lübeck, Gotland och Bornholm.

– Aktivitetskryssningarna är en perfekt kombo för de som både vill ha en aktiv semester och lite lyx, med god mat och bekvämt boende, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

– Med Birka når vi närbelägna exotiska destinationer som är som gjorda för TEMAs naturnära aktiviteter, säger David Karlsson marknadschef TEMA.

Som resenär kan det vara bra att veta att alla kryssningar utgår från centrala Stockholm och att det alltid finns reseledare med under hela resan och på alla utflykter. Självklart är alla utflykter frivilliga och det går alldeles utmärkt att stanna kvar på båten och mysa.

Årets nyheter är följande:

TEMA-kryssning med cykling och vandring, 4 dygn, Bornholm, Gotland och Rügen. Vandring på vackra ön Rügen med sina bokskogar och vita kritklippor samt cykling på Bornholm och Gotland.

TEMA-kryssning med cykling och kultur, 4 dygn, Bornholm, Gotland och Lübeck. Cykling på soliga Bornholm och Gotland samt stadsvandring i den tidigare Hansastaden och numera världsarvet Lübeck.

TEMA Vandringskryssning – Höga Kusten och Luleå, 3 dygn. I Höga Kusten går vandringen i Smitingen vid havet, på klippor, stenar och höga toppar, förbi grottor och klapperstensfält. Luleå: Vandring i världsarvet Gammelstaden och naturreservatet Gammelstadsviken, ett av länets finaste fågelområden.

Några “gamla godingar” är kvar på kryssningsmenyn. Förra sommarens nyhet Lübeck är tillbaka, bland annat i en ny kombination med storstaden Köpenhamn. Weekend i sommarstaden Visby är ytterligare en favorit. Och de populära kryssningarna till Höga Kusten fortsätter, både i kombination med Luleå och tvådygnskryssningar enbart till Höga Kusten.

Besöken i land är bara en del av upplevelsen. Ombord finns en värld av, aktiviteter, underhållning, matupplevelser shopping, spa, havsutsikt och sommarfest på soldäck.

Läs mer om Birka Cruises långkryssningar: https://www.birka.se/kryssningar/langkryssningar

Det gäller att bestämma sig snabbt, tema- och långkryssningarna tar snabbt slut.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Birka Cruises

Visited 35 times, 1 visit(s) today