Du i Fokus
Mode & Skönhet

Mystik och urkraft i Edblads nya kollektion

skriv ut
Edblads vår- och sommarkollektion har temat ”Enhanced simplicity” och kännetecknas av en avskalad känsla, skulpturala och organiska former, rena färger och mjuka texturer. Ett av säsongens viktigaste material är naturstenar, som av vissa anses ha helande krafter.

Bland formerna märks tjocka länkar, ringar eller ”hoops”, droppar och trädda pärlor. Färgmässigt dominerar olika nyanser av grönt, som också är en av säsongens stora trendfärger.

Lyckobringande symboler spelar en viktig roll i kollektionen som även inkluderar en uppdatering av Edblads populära fyrklöver-amulett.

– Jag har tyvärr aldrig hittat en själv, därför kändes det extra roligt att få skapa en ny fyrklöver för Edblad. Den nya designen har en öppen form och ser väldigt naturtrogen ut, förklarar Ulrika Runius.

Intryck från konst och barndomsminnen

I skapandet av vårens kollektion har Ulrika tagit intryck av konstnärer som Sigrid Hjertén och Elyse Graham. Den förstnämnda går Ulrika ofta till för att inspireras, speciellt av hennes färgpalett. Konstnärinnan och designern Elyse Graham, tillika Ulrikas goda vän, har en lekfull stil och experimenterar gärna i ovanliga material.Hennes tolkningar av geoder, kristallformationer som sägs kunna kanalisera och balansera energier har också varit en inspirationskälla för Ulrika.

Den inneboende kraften hos smycken går även igen i ett minne som inspirerat Ulrika, från då hon som liten hittade ett halsband i sin mammas smyckessamling. Smycket hade en välvd yta med små kulor runt om som var sköna att stryka med fingrarna över.

– Det halsbandet fick agera både lyckoamulett och källa till superkrafter under min uppväxt, avslutar Ulrika, och rent konkret har det influerat vår- och sommarkollektionens smyckesserie DOT.

Naturstenar

Ett av de viktigaste materialen för vårens kollektion är naturstenar som av vissa tros ha helande egenskaper och dolda krafter. Bland annat grön Aventurin, som sägs stå för kreativitet, motivation och skänka tur. Rosenkvarts är en kristall och som anses avge starka vibrationer av kärlek, läka relationer samt inspirera till medkänsla och lugn och ro. Jade sägs främja kärlek och rikedom, skydda och ha en förmåga att läka med positivitet.

I serien MELINA står naturstenar i centrum i form av små och stora droppar av grön Aventurin infattade i guld, eller rosa Jade infattade i stål. En klassisk och vacker form som använts i smycken sedan urminnes tider.

Formerna i serien FLOAT är runda, harmoniska och designade för att fungera som dekorativa talismaner. Serien, med en mindre och en större sten, har en vacker diamantslipad ankarkedja och halsband i olika längder.

Till sommaren kommer även tolv månadstenar i form av berlocker, alla med sin egen mystiska kraft och innebörd. Berlockerna kan kombineras tillsammans med Edblads symboler, siffror eller bokstavsberlocker.

Text och bild – pressmaterial
Visited 7 times, 1 visit(s) today