Du i Fokus
Mode & Skönhet

Makeup-artisten William Värnild lanserar nytt sminkmärke

skriv ut

William Värnild, är en av Sveriges mest välrenommerade makeupartister, anlitad av såväl kungligheter, artister och skådespelare. Hans vision är att skapa produkter som ger användarna självförtroendet att känna sig som de bästa och mest självsäkra versionerna av sig själva.

William Värnild är sedan några år tillbaka skönhets- och makeupexpert på Nyhetsmorgon i TV4 och även makeup-expert i magasinet “Allt om Bröllop”, något som passar honom utmärkt eftersom just bröllopsmakeup är en av hans specialiteter. Ingen glömmer väl hur vacker Prinsessan Sofia var på hennes och Prins Carl Philips stora dag? Japp det var Williams verk!

William Värnild

Hans nya sminkmärke I WILL MAKEUP vänder sig dock inte främst till brudar, utan till den som har minimalt med tid att sminka sig men ändå vill se så fräsch och naturlig ut som möjligt. Det är tidlösa och hållbara produkter som framhäver bärarens bästa drag på ett naturligt sätt. Produkterna är designade för att komplettera den befintliga sminkrutinen eller sminkgarderoben. Eller för människor som helt enkelt tappat bort sig i makeup-djungeln.

-Under alla mina år som makeupartist har det varit väldigt viktigt för mig att den som sitter i min sminkstol ska känna sig som sig själv när jag arbetat klart, men som den bästa version av sig själv. Jag vill inte göra om personen jag sminkar, jag vill framhäva och förhöja.

William menar bl. a. att välmående läppar och välformade bryn gör hela skillnaden. Först ut i hans produktserie är därför läpp-produkten Magic Lip Care Kit som är en trestegsraket för läpparna, med peelande, vårdande och återfuktande egenskaper. E-vitamin, sheasmör, jojobaolja är exempel på ingredienser som kommer att hjälpa torra läppar eftersom att de verkar både återfuktande och skyddande. Med välmående läppar sitter dessutom läppstift eller glans perfekt hela dagen.

-Du använder läpparna hela tiden när du pratar, så människor tittar ofta på din mun. Visst är det då trevligt att se ett par återfuktade och fräscha läppar som utstrålar välmående! säger William Värnild.

Amazing Eyebrow Gel är den andra nya produkten. Den definierar ögonbrynen, ramar in och ger illusionen av tjockare bryn som håller sig på plats hela dagen. Under hösten 2023 släpps fler unika produkter som är anpassade till mogen hy som ger lyster och verkar återfuktande.

-Mitt jobb handlar om att få människor att känna sig som de tryggaste, bästa och mest självsäkraversionen av sig själva. Jag älskar att dela med mig av min kunskap, framför allt till kvinnor med mogen hy. Idag blir vi överösta av bilder på unga, hårt sminkade tjejer som mina vänner och kunderöverhuvudtaget inte kan relatera till. Jag vill lyfta människor i alla åldrar och med alla hudtyper. förklarar William.

I WILL MAKEUP säljer sina produkter på den egna sajten iwillmakeup.com till att börja med, senare blir det även genom fysiska återförsäljare.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – I WILL MAKEUP

Visited 23 times, 1 visit(s) today