Du i Fokus
Mode & Skönhet

Indiska firar 120 år med jubileumskollektion

skriv ut
Under hösten 2021 fyller Indiska 120 år. I samband med startskottet för firandet lanseras jubileumskollektionen Jewels by Indiska. Jewels by Indiska är en exklusiv kollektion i mjuka kvalitéer, präglad av handgjorda detaljer och det signifikativa paisleymönstret, som hyllar det traditionella hantverket och ursprungliga indiska arvet.

År 1901 reste Indiskas grundare Matilda Hamilton till Indien och tog hem inredning till den första butiken belägen på Kungsgatan i Stockholm. Det var starten för Indiskas historia. Mycket har hänt på Indiska under 120 år men det finns ändå flera delar av verksamheten som värnats och består. Den långa traditionen av hantverk och inspiration från andra länder är talande för hur uttrycket i jubileumskollektionen arbetats fram.

– Vi har tagit fram en härlig kapselkollektion bestående av 6 plagg. Vackra paisleymönster i djupa gröna och blåa nyanser, kvalitéer med fint fall och rika broderier gjorda av silkestråd med underbar lyster kommer att ge din garderob det lilla extra. Designen är tidlös så du kommer alltid kunna plocka fram dessa plagg och använda både till vardags och till fest, säger inköpschef Lena von Segebaden.

Under hösten kommer Indiska fortsätta att fira 120 år med spännande event, aktiviteter och erbjudanden.

Jewels by Indiska finnas att köpa online samt i utvalda butiker.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 6 times, 1 visit(s) today