Du i Fokus
Mode & Skönhet

Hyr dina festskor – nytt koncept hos Scorett

skriv ut
Att ge fler möjligheten att bära sina drömskor för en kväll samtidigt som man gynnar miljön och minskar slit-och-släng-beteende – Så tänker Scorett när de börjar hyra ut festskor från varumärket Tiamo. Konceptet Rent your party shoes lanseras nu i Scoretts butik i Femmanhuset, Göteborg, i en gemensam kampanj med klädkedjan Gina Tricot.

– Det känns jätteroligt att vi tillsammans kan erbjuda kunden en helhetslösning som är både hållbar och cirkulär, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen.

Scorett har de senaste åren satsat allt mer på sitt hållbarhetsarbete. Under 2018 lanserade man andrahandskonceptet Reuse och tidigare i år introducerade man även skoinlämningsboxar i sina butiker. Nu fortsätter man sin satsning på hållbara alternativ och ger kunden möjlighet att hyra skor till höstens fester. Det nya konceptet går under namnet Rent your party shoes.

Vill ge fler möjligheten att göra hållbara val

– Att erbjuda en hållbar produkt har alltid varit viktigt för oss och vi ser en ökad efterfrågan på hållbara alternativ även hos våra kunder. Med Rent your party shoes vill vi nå ut med hållbart mode till en ny målgrupp.
Många kanske inte vill eller kan lägga pengar på ett par festliga klackar för ett tillfälle, eller så vill man ha möjligheten att byta skor oftare. Med detta initiativ gör vi det möjligt, samtidigt som vi minskar ”slit-och-släng”-beteendet, säger Sophie.

Det nya konceptet lanseras i ett samarbete med klädkedjan Gina Tricot, som under våren presenterade ”Rent your Party Outfit” – Det initiativ som de båda kedjorna nu gemensamt spinner vidare på. Med samarbetet hoppas Scorett kunna erbjuda ett hållbart alternativ även till den något yngre kunden.
–Tiamos linje av festskor matchar bra med partygarderoben från Gina Tricot. Tillsammans kan vi nu klä kunden från topp till tå!

Hur kommer upplägget se ut?

– Kunden kan hyra ett par av våra utvalda festskor i upp till två veckor. Beroende på hur länge man väljer att behålla skorna får man sedan en del av värdet tillbaka vid återlämningstillfället. När vi får tillbaka skorna putsas och fräschas de upp av våra skovårdsutbildade säljare. För den som vill ha en hel outfit till festen har vi matchat våra skor med festgarderoben från Gina Tricot.

Konceptet Rent your party shoes finns i Scorettbutiken i Femmanhuset, Göteborg (vägg i vägg med Gina Tricot) den. Förhoppningen är att kunna erbjuda tjänsten även i fler butiker framöver.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 12 times, 1 visit(s) today