Du i Fokus
Mat & Dryck

Växtbaserad korv som smakar som korv ska smaka

skriv ut
Många försöker att äta mindre kött eller inget kött alls. Hittills har det mesta gått att ersätta, men på korvfronten har det varit dåligt med växtbaserade alternativ. Nu lanserar Hälsans Kök sojabaserade Incredible Sausage som både ser ut och smakar som en korv ska smaka och dessutom tillagas på precis samma sätt som traditionella korvar.

Incredible Sausage är en bratwurst-liknande korv som innehåller soja, rödbetor, morötter, paprika, raps- och kokosolja. Det går utmärkt att grilla och steka, är saftig och har det typiska tuggmotståndet som hos en köttkorv. Den är dessutom härligt kryddad med lite sting i smaken. Korven har lägre inverkan på klimatet än en traditionell köttkorv och förpackningen är helt återvinningsbar.

Allt fler försöker hitta nya sätt att äta protein för att minska sin miljöpåverkan och frysta vegetariska komponenter har ökat med 35% i volym det senaste två åren. För många är det dock svårt att ändra matvanorna, eftersom kött är ett så vanligt inslag i måltiderna. Hälsans Kök har som målsättning att hjälpa människor att minska sin köttkonsumtion utan att behöva kompromissa med smaken. I Incredible finns sedan tidigare även burgare och färs.

Incredible Sausage säljs i en förpackning med 2 st korvar á 90g och finns tillgänglig i butik från den 16 mars (ICA, COOP, Willys och Hemköp). Rekommenderat cirkapris är 37:90.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, BIld – Pressmaterial

Visited 48 times, 1 visit(s) today