Varm pastasallad med senapsdressing
4 Portioner
- 300 gr kassler
- 1 knippe salladslök
- 200 gr färska champinjoner
- 1 msk smör- och rapsolja
- 1 msk färsk basilika
- 1 ask cocktailtomater
- 1 påse sallad av valfri sort eller strimlad vitkål
- valfri mängd pasta
- Salt
- Grovmalen svartpeppar
Senapsdressing:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk senap av valfri sort
- salt
- peppar
Gör så här:
Blanda ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
Tärna kasslern och strimla löken och dela champinjonerna. Stek i smör. Krydda med hackad basilika, salt och peppar.
Dela tomaterna och blanda med kasslerröran och valfri mängd sallad och kokt pasta. Servera med senapssåsen.
För er Viktväktare:
Points: 10 P för all sallad, lägg till P för pasta. 1 P för all sås om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt.
Personliga Points: 10 PP för all sallad, lägg till PP för pasta. 1-3 PP för all sås om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt.
Mitt WW: Grön 2, Blå 2, Lila 2 per portion, lägg till SP för pasta. Såsen är 4 på Grön, 2 på Blå och Lila för hela om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Gott och enkelt i solen!