Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Tomas Ledin lanserar egen whisky tillsammans med Mackmyra

skriv ut

Mackmyra har tillsammans med den folkkära artisten och låtskrivaren Tomas Ledin skapat Moment Ledin – en elegant svensk maltwhisky, lagrad på Sauternvinfat. Moment Ledin lanseras i begränsad upplaga i Systembolagets beställningssortiment.

Mackmyra Moment Ledin är en speciell whisky, skapad av Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio tillsammans med den folkkära artisten Tomas Ledin, som också är en stor whiskykonnässör. Under hösten 2016 tillbringade Tomas och Angela en dag tillsammans i whiskylagret Bodås Gruva, 50 meter under jord, där de provade många olika fat. Tomas fattade tycke för Sauternvinfaten och resultatet blev precis så som de båda hoppats – en elegant whisky som både är mjukt ekig och kryddig.

– Det var en mycket rolig upplevelse att få vara med i valet av fat och delta i framställningsprocessen. Whiskyn är precis i min smak, otroligt god, mjuk och smakfull. Jag är självklart väldigt stolt över resultatet och att jag tillsammans med landets främsta destilleri står bakom en svensk single malt i Momentserien, säger Tomas Ledin.

Mackmyra Moment Ledin är en mycket begränsad upplaga av en elegant svensk maltwhisky som lagrats på bourbonfat i fyra och därefter slutlagrats i fem år på franska ekfat som innehållit Sauternvin. Doften är rik, fruktig och kryddig med en ekig och kryddig smak med toner av ingefära, kokos, vaniljkola, apelsinskal och päronkola.

Vi hade väldigt roligt när vi testade alla olika fat. Jag är glad att Tomas föll för Sauternvinfaten. Moment Ledin är galet god med sina mjuka fruktiga, kryddiga toner och lena smaker av frukt och smörig kola. Det är en perfekt sommarwhisky och jag vet att den kommer bli uppskattad, avslutar Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra

Moment Ledin är en elegant guldgul svensk single malt-whisky med lätta röda reflexer. Whiskyn kan avnjutas när som helst, exempelvis som avec efter en god middag.

Pris: 1 198 kronor

Alkoholhalt: 48%

Volym: 70 cl

Total buteljerad volym: ca 2 400 flaskor

Systembolagets beställningssortiment.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today