Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Tom of Finland lanserar ekologisk vodka

skriv ut
Att Touko Laaksonen var fascinerad av fasta skinkor och hårda paket är inget nytt. Under signaturen Tom of Finland skapade han under nära 40 år en homoerotisk drömvärld bestående av män i läder.

Touko Laaksonen, mer känd som Tom of Finland, är känd över hela världen som skaparen av världens mest berömda homoerotiska teckningar. Tom of Finland anses allmänt som ett av 1900-talets viktigaste och mest inflytelserika konstnärer för sin revolutionära representation av den homosexuella mannen och hans konst bidrog till att stärka den begynnande gayrörelsen och ge den en identitet.

Tuoko Laaksonens karriär började med att han skickade bilder till amerikanska gaytidningar under sent 1950-tal och antog sitt artistnamn för att hans identitet inte skulle röjas i hemlandet. Idag kan man se hans bilder på en mängd olika platser över hel världen. Museum of Modern Art i New York har en permanent utställning av Tom of Finland.

Tom of Finland Vodka har skapats som en hyllning till Touko Valio Laaksonen för att fira glädje, mod och frihet. Vodkan är helt ekologiskt framställd, av det renaste arktiska källvattnet från Kuopio i Finland. Den är helt utan socker och produceras av ett av Finlands äldsta destillerier Lignell & Piispanen, grundat 1852.

Smaken är kryddig av råg som balanseras upp av vetets mjukhet. Resultatet är en mild och len vodka, full av karaktär och rik på smak. En vodka som går att dricka som den är, men som även passar i drinkar.

Flaskan, ett konstverk i sig, porträtterar ”Kake” – en av Tom of Finlands favoritkaraktärer som medverkar i flertalet av konstnärens serieteckningar.

Intäkter från varje köpt flaska går till Tom of Finland Foundation som verkar för att främja tolerans gentemot homosexualitet samt bevarandet av erotisk konst.

Artnr: 80432

Pris: 299 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 21 times, 1 visit(s) today