Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Semmelmuffins

skriv ut
12 stycken
  • 60 gr strösocker eller sötströ
  • 2 ägg
  • 150 gr Grekisk yoghurt
  • 2 krm mald kardemumma
  • 90 gr vetemjöl
  • 1 msk bakpulver

Fyllning:

  • 75 mandelmjöl
  • 1-2 droppar essens bittermandel
  • 2 msk socker eller sötströ
  • 2 msk lättmjölk
  • vispad grädde
Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa äggen, kardemumma och sockret “fluffigt”. Blanda ner yoghurten försiktigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål vid sidan om och vänd sedan även ner detta försiktigt i smeten.

Fördela i formar och grädda 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Mandelmassa:

Rör ihop mandelmjöl, sockret, essensen och mjölken till en jämn massa.

Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt. Skär av toppen och fyll med mandelmassa och vispad grädde. Sätt dit locket igen, pudra över med florsocker eller liknande och servera.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 11 P för hela satsen bullar och 12 P för mandelmassan, om man använder sötströ och fettfri yoghurt. Lägg till P för vispgrädden.



 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

 

 

 

 

Visited 1 171 times, 1 visit(s) today